Criterii de selecţie şi evaluare a materialelor


Materialele trimise spre publicare în seria de volume de Studii de istorie a filosofiei româneşti sunt selectate şi evaluate după cum urmează:
1. O primă selecţie este realizată de cercetătorii care coordonează şi îngrijesc ştiinţific ediţia, în conformitate cu regulile de bază pe care trebuie să le îndeplinească o lucrare ştiinţifică (a. redactare îngrijită; b. exprimare clară, coerentă şi corectă gramatical; c. prezenţa unui aparat bibliografic reprezentativ pentru temă; d. prezenţa punctului de vedere personal; e. prezenţa demersului argumentativ) şi cu Regulile pentru autori;
2. Evaluarea propriu-zisă, cu criterii specifice conţinutului (a. nivelul de stăpânire a temei; originalitatea abordării; b. caracterul susţinut al argumentaţiei), este realizată de doi colaboratori specialişti în domeniu, pentru care autorul evaluat rămâne anonim.
Cele patru posibile rezultate ale evaluării materialului sunt: (A) "publicabil"; (B) "publicabil cu modificări minore"; (C) "publicabil cu modificări importante de conţinut"; (D) "nepublicabil".
Materialul este respins în următoarele două situaţii:
- când primeşte două evaluări D;
- când una dintre evaluări este D, iar cealaltă este C.
Autorul este informat de rezultatul evaluării în decurs de cel mult o lună de la trimiterea textului.